Hopspots op scholen

Onderzoek laat zien dat actief leren werkt!

Beweging blijkt een zeer positief effect te hebben op het leerproces. Onderzoek toont aan dat de bloedtoevoer naar de hersenen toeneemt zodra je beweegt. Kinderen krijgen meer focus en helderheid. Hopspots combineert beweging met het oefenen van meerdere vaardigheden, zoals taal, cognitie en het werkgeheugen.

De logica van het spel, de geluiden en de kleurrijke spots met licht zetten kinderen aan om te bewegen en tegelijkertijd te leren. Kinderen krijgen meer overzicht en leren samenwerken door het gebruik van Hopspots.

Spellen voor alle schoolvakken en -niveaus

Hopspots is speciaal ontwikkeld voor kinderen, van kleuterschool tot voortgezet onderwijs. De Hopspots-games The Chase, Sequence, FlowDance, Mix’n’Match en Code a Spot kunnen perfect ingezet worden bij het kleuteronderwijs. Mix’n’Match en Code a Spot zijn, dankzij de mogelijkheid zelf te programmeren, ook goed toepasbaar in het voortgezet onderwijs. Mix’n’Match en Code a Spot zijn een goede aanvulling in de eerste jaren van het voortgezet onderwijs, bijvoorbeeld bij de vakken Engels, Duits of Frans.

Leren in de 8ste groep

The Island is een game speciaal ontworpen voor kinderen vanaf de achtste groep. Vergeleken met de vijf andere Hopspots-games is het meer tijdrovend en vereist het meer van kinderen op het vlak van samenwerking, begrijpend lezen en omgevingsbewustzijn.

In dit spel zijn de leerlingen gestrand op een verlaten eiland, waar ze moeten samenwerken om oplossingen te bedenken om te overleven. Zo nu en dan sturen ze een expeditiegroep naar Hopspots om voedsel te verzamelen, het eiland te verkennen of de stemming in het kamp te verbeteren. De spots worden gebruikt voor verschillende oefeningen.

Aan de slag binnen 5 minuten

De meeste leerlingen hebben niet veel geduld en de meeste leraren willen geen tijd verliezen met technische problemen. Hopspots is zo ontwikkeld dat het snel en gemakkelijk te installeren is. De spots hebben een ver bereik, de app is intuïtief in gebruik en de luidsprekerunit is gemakkelijk te verplaatsen en te gebruiken tijdens het spelen, het opladen en het opslaan.

Log in

Activeer een hele klas

Met Hopspots activeer je een ​​hele klas tegelijk. Dat doe je door leerlingen in groepen te verdelen of door iedereen samen te laten spelen, afhankelijk van de grootte en het niveau van de klas. Tijdens het spelen van The Island moeten leerlingen alle hoofdstukken van het spel lezen en bespreken, en zo nu en dan een nieuwe expeditiegroep naar Hopspots sturen, waar kinderen fysiek bezig zijn om voedsel te verzamelen, de sfeer in de kampen te verbeteren of het eiland te verkennen.

Hulp bij eerste gebruik

Een compleet Hopspots-pakket bestaat uit:

  • Gratis levering en opstartcursus
  • Gratis ondersteuning
  • Twee jaar garantie
  • Toegang tot online handleidingen

Ontvang een gratis demonstratie van Hopspots of neem contact met ons op voor vragen: email of per telefoon: +31 (0) 20 2470310