THE ISLAND

Een interactief verhaal

The Island is een interactief spel waarmee kinderen kennis maken met de klassieke sociale wetenschappen. Ze leren er bijvoorbeeld over democratie, gelijkheid of misdaadbestrijding. Het is een leerproces met actief spelen en verhalen vertellen. De game is zeer toepasbaar bij leerstof over sociale wetenschappen of voor uiteenlopende schoolthema’s. Het spel is alleen in het Engels te spelen.

Een survivalgame vanaf de achtste groep tot en met de middelbare school

In het spel zijn de kinderen gestrand op een verlaten eiland waar ze een allerlei oplossingen moeten bedenken om te overleven. Het spel is geschikt voor de achtste groep en middelbare school en wordt gespeeld op twee iPads: de eerste heet de kamp-iPad en de andere de expeditie-iPad. Op de eerste iPad lezen de kinderen het verhaal en nemen beslissingen. De andere iPad wordt samen met Hopspots gebruikt en werken de kinderen fysiek samen bij bijvoorbeeld het vangen van vis of het verkennen van het eiland.

Video van The Island

Activeer in één keer de hele klas

De game is ontworpen om een ​​hele klas tegelijk te activeren, daarom worden er bij voorkeur twee iPads gebruikt, en nog beter drie of meer, afhankelijk van het aantal groepen in de klas. Twee tot drie iPads maken het mogelijk om de klas in twee grote groepen te verdelen, waarbij elke groep een spel van The Island speelt, en om de beurt groepen van vier tot zes kinderen naar Hopspots stuurt om punten te verzamelen.

Bekijk de videolinks voor meer informatie over het spel The Island.

Lesmateriaal

Hier vind je de handleiding voor het spel, die je stap voor stap laat zien hoe je The Island speelt.