SEQUENCE

Blijf geconcentreerd en oefen het geheugen

Sequence oefent het geheugen, omdat kinderen de volgorde van spots moeten onthouden. De eerste speler stapt op een spot en de volgende speler op dezelfde spot terwijl hij een nieuwe spot toevoegt door erop te stappen. De volgende speler onthoudt de volgorde en stapt op de eerste twee spots en voegt nog een spot toe aan de reeks. Het spel gaat op die manier verder, waarbij de kinderen de spots in de juiste volgorde onthouden en erop stappen en elke ronde een nieuwe spot toevoegen, waardoor de reeks steeds langer wordt. De reeks kan tot twintig spots gaan, maar je moet echt gefocust blijven om dat te bereiken! Zodra er een verkeerde stap gezet is, begint het spel opnieuw.

Gebruik je zintuigen en verbeter je concentratie

Je kunt het spel alleen spelen, tegen anderen of in teams. Als er meer mensen om de beurt zijn om de reeks steeds langer te maken, moeten de deelnemers samenwerken en concentreren om geen verkeerde stap te zetten om daarmee het spel te beëindigen. Naast het onthouden, worden de zintuigen gestimuleerd, omdat de reeks wordt onthouden met beweging, kleur, licht en geluid. Met Sequence wordt cognitieve training een leuke bezigheid, waarbij kinderen focus, samenwerking en hun geheugen trainen.

Video van Sequence

Een spel met verschillende toepassingen

Sequence is niet ontworpen voor een specifiek schoolvak, maar is bedoeld als cognitieve training. Het spel kan ook ingezet worden voor een actieve en uitdagende pauze en is geschikt zowel voor kinderen als volwassenen. Als je de spots ver uit elkaar plaatst en bijvoorbeeld de reeks uitvoert in plaats van alleen maar rond te lopen, is het moeilijker om de volgorde te onthouden en wordt het lichamelijk uitdagender. Probeer het uit en onderschat Sequence niet – hoewel het spel eenvoudig is, is het verrassend uitdagend!

Lesmateriaal

Hier vind je de handleiding voor Sequence die je stap voor stap laat zien hoe je het spel kunt spelen.