FLOWDANCE

Maak je eigen muziek met Hopspots

FlowDance is een spel dat dans en muziek combineert. Eerst kiezen de kinderen tussen de muziekgenres Pop, Latin, Jazz en Midden-Oosters, waarna ze kunnen opnemen en hun eigen geluiden aan het spel kunnen toevoegen. De rode spot is de opnameknop, de grijze spot bevat de eigen opnames en de rest van de tien spots laten elk een het geluid van een muziekinstrument horen, bijvoorbeeld bas, gitaar, piano enzovoort. Je kunt je eigen muziek maken door te stappen op de verschillende Hopspots.

Choreografeer je eigen dans

Nadat de kinderen een muziekstuk hebben opgenomen door de geluiden op de spots te combineren, kunnen ze een dans voor bij de muziek choreograferen. Om de dans te choreograferen, moet je op de spots dansen in een ritme en op een manier die volgens jou past bij de muziek die je zojuist hebt gemaakt. Daarna kun je elkaar in de dans uitdagen om te zien wie de meeste punten kan behalen. Je doet dat door op de spots te dansen aan de hand van het licht – de spots lichten op in de volgorde en het ritme van de dans. De spots laten zien hoe je moet dansen in de vorm van wit licht dat oplicht in het opgenomen ritme. Je moet op tijd op de juiste spot stappen om punten te krijgen. Met FlowDance kun je iedereen in de hele klas motiveren muziek en dans te maken. De app registreert het aantal keren wanneer en de volgorde waarop je op de spots stapt. Je kiest dus of je slechts enkele of alle spots wilt gebruiken. Je kunt de kinderen bijvoorbeeld in groepen verdelen en elk van de groepen een aantal spots geven om op te dansen.

 Video van FlowDance

Combineer muziek met beweging

De mogelijkheden variëren sterk in FlowDance. Je kunt het gebruiken om een spelletje Freeze dance te spelen, muziek te maken eventueel in combinatie met echte muziekinstrumenten, een choreografie te bedenken of elkaar uit te dagen met grappige dansen en ga zo maar door. De game is zeer toepasbaar voor muzieklessen, maar kan ook gemakkelijk worden ingezet voor actieve pauzes of entertainment, waarbij kinderen actief bewegen en plezier maken. FlowDance is een leuke manier van spelen met muziek en beweging, voor iedereen – zowel kinderen als volwassenen. Het spel is ontworpen door leerlingen uit Denemarken. FlowDance is dus uitgevonden en getest door kinderen!

Lesmateriaal

Hier vind je de handleiding voor FlowDance die je stap voor stap laat zien hoe je het spel moet spelen.