‘Zowel jonge als oudere kinderen zijn er dol op!’

Hopspots is speciaal ontworpen om kinderen actief en betrokken te laten leren terwijl ze plezier hebben. Dat past precies bij het werk van Loes van de Velde want zij bedenkt activiteiten bij Korein Kinderopvang. Korein heeft meer dan 110 locaties voor dagopvang en buitenschoolse opvang in en rondom Eindhoven, en nog eens 80 locaties in de regio Arnhem. Loes zet Hopspots regelmatig in tijdens de schoolvakanties. We vroegen haar hoe de kinderen en begeleiders dat ervaren.

Feet and Hopspots

Loes: “In ons team zijn we, samen met onze collega’s in Arnhem, verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten en het samenstellen van vakantieprogramma’s voor alle locaties. Daarnaast bieden we ook online activiteiten.”

Interactief plezier voor alle leeftijden

“Op dit moment gebruiken we Hopspots voornamelijk als onderdeel van onze vakantieprogramma’s” vertelt Loes. “Als een thema of workshop geschikt is, nemen we Hopspots mee naar de locatie en laten kinderen tussen 4 en 12 jaar ermee spelen. We hebben gemerkt dat zowel de jongere als oudere kinderen er door het interactieve karakter dol op zijn! Ze springen op de gekleurde tegels en spelen met plezier. Het triggert hun enthousiasme en ze willen altijd meer. De begeleiders zijn vaak enthousiast en betrokken bij het spel. Ze spelen zelfs mee.”

“We hebben overwogen om Hopspots het hele jaar door te gebruiken als uitleen spel, maar het apparaat dat wij hebben is vrij groot. Daarom hebben we wat zorgen over het transport en het gebruik op locaties waar het personeel misschien niet bekend is met Hopspots.”

Spannende spellen, actief betrokken kinderen

Yellow Hopspots-tiles and shoeLoes: “Tijdens schoolvakanties gebruiken we Hopspots de hele dag door. Dat doen we meestal in twee shifts, ’s ochtends 2 uur en ’s middags 2 uur. Tussen de middag laden we dan op tijdens de lunchpauze. In ons spelprogramma is er altijd wel iemand die bekend is met de werking van het apparaat. Meestal selecteren we één of twee spellen, waarvan je er één kunt uitbreiden zodat het spel steeds uitdagender wordt. De kinderen genieten en roepen vaak enthousiast: we willen nog een keer!“

“Voor ons zijn de repeteerspellen het leukst. Het programmeren is ook superleuk, maar daar heb je meer tijd voor nodig. Dan is het memory spel waarbij je moet rekenen met bijvoorbeeld 1 kilo = 1000 gram erg geschikt. De kinderen vinden het geweldig dat de spots oplichten en dat ze de lichten mogen uittrappen. Het triggert ze dat er steeds iets gebeurt, ze zijn heel actief bezig. Als je de tegels verder uit elkaar legt, wordt het spel leuker en uitdagender. Die manier van spelen is zo uitnodigend dat de kinderen steeds nog een keer willen spelen.”

Klaar voor plezier en leren? Ontdek Hopspots!

Loes: “Ik zou Hopspots zeker aanbevelen! Het is een geweldig leermiddel dat leren leuk en boeiend maakt. Wij gebruiken het tot nu toe vooral tijdens de vakantieperiodes, maar het is de moeite waard om het vaker in te zetten. En als je de tijd neemt om zelf te programmeren kun je er alles uithalen. Het is een supergaaf spel om op locatie leuke activiteiten te doen.”

Wil je Hopspots zelf uitproberen op jouw school of opvanglocatie? Dat kan!